29.9.2023

Turun Hansakortteliin rakennetaan syötävä taideteos piispiksistä ja uusia turkulaisia muistetaan jälleen yllätyskasseilla

Ensi viikon keskiviikkona käynnistyvässä Hansailmiössä koetaan jotain ennenkokematonta, kun kakkuveistostaitelijana tunnettu Venla Daffeh paljastaa Turun linnasta inspiraation saaneen, syötävän piispanmunkkiveistoksen Hansatorilla. Tarjolla on 500 nopeimmalle kahvit ja pala veistosta. Turkuun vuonna 2023 muuttaneita muistetaan Turku-aiheisilla yllätyskasseilla, joita on tarjolla 500 nopeimmalle.

Hansailmiön ensimmäisenä päivänä, keskiviikkona 4.10. ollaan turkulaisuuden ytimessä, kun Hansatorilla paljastetaan piispanmunkeista rakennettu, veistosmainen installaatio kello 12. Teos on vain hetken ihailtavana, sillä 500 nopeinta paikalle saapuvaa pääsee nauttimaan palasen takuulla ainutlaatuista piispisteosta kahvin kera klo 15 alkaen. Teos on valmistettu Hansakortteliin avaavan kahvila-myymälä Kosken Leipomon ikonisista piispiksistä.

”Kakkutaiteilija ei ehkä ihan heti arvannut kuulevansa lausetta: ’Pistsiitsitvielviissattaapiispist ja tee siitsit veistos’. Halusimme yllättää niin itsemme kuin turkulaisetkin uudella tulkinnalla turkulaisesta klassikosta ja oli hienoa, että saimme uuden vuokralaisemme, Kosken Leipomon, lähtemään leikkiin mukaan”, Hansakorttelin markkinointipäällikkö Mirva Järvinen kertoo.

Pääkaupunkiseudulla asuva Daffeh tunnetaan taiteellisista kakkuluomuksistaan, joissa yhdistyvät herkullinen maku ja veistosmaisuus. Hän innostui heti turkulaisten asettamasta haasteesta siitä kuulleessaan.

”Olen vahvasti taiteilijasielu ja minusta on erittäin palkitsevaa päästä luomaan asiakkaan omista tarinoista ja kokemuksista syötäviä veistoksia. Kakkuveistokset tuovat mukavaa vastapainoa päivätyölleni, jossa autan kasvuhaluisia yrittäjiä menestymään”, Daffeh sanoo.



Uusien turkulaisten yllätyskassit tekevät paluun

Hansakortteli jatkaa yhdessä Turun kaupungin kanssa käynnistettyä perinnettä uusien turkulaisten yllättämisestä Turku-aiheisilla tuotekasseilla. 500 nopeinta uutta turkulaista voi lunastaa omansa saapumalla Hansakorttelin infopistettä vastapäätä sijaitsevaan liiketilaan klo 16 alkaen. Kassissa on mukana Hansakorttelin liikkeiden lisäksi paikallinen Jalostaja Härkis-hernekeitollaan ja Auran Dijon-sinapillaan, Raisio Elovena-kauramaidollaan sekä Piltti hedelmävälipalallaan. Kassissa on lisäksi etuseteleitä Hansakorttelin liikkeisiin ja ravintoloihin.

”Kassit saivat viime vuonna erittäin myönteisen vastaanoton uusilta turkulaisilta ja on hienoa, että voimme jatkaa perinnettä yhdessä kaupungin ja paikallisten yritysten kanssa ilahduttaen Turkuun tuoreeltaan muuttaneita. Vastaavia tempauksia ei käsittääkseni monessakaan kaupungissa järjestetä”, Järvinen toteaa.

”200 000 asukkaan saavuttaminen on tärkeä ja kannustava merkki niin Turulle kuin koko Turun seudulle, ja sillä on kokoaan isompi henkinen ja symbolinen merkitys. Väestönkasvu ei ole itseisarvo, mutta se osoittaa Turun olevan elinvoima- ja vetovoimatyössä oikealla tiellä”, sanoo Turun kaupungin tutkimusjohtaja Timo Aro.

”Jokainen Turussa syntynyt, jokainen Turussa asuva ja jokainen Turkuun muuttava tai muutosta haaveileva on yhtä tärkeä turkulainen. Turku on avoin, vastaanottava ja monikulttuurinen kaupunki, josta jokainen löytää paikkansa ja jossa jokaisella on oma tärkeä roolinsa”, kommentoi Turun apulaispormestari Piia Elo.

Uudet turkulaiset toivottaa tervetulleiksi Turun apulaispormestari Piia Elo, joka pitää tervetuliaispuheen keskiviikkona 4.10. kello 17 Hansatorilla. Oman kassin uusi turkulainen voi lunastaa näyttämällä henkilöllisyystodistustaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti