22.1.2021

Kaurainen peltileipä

Ei turhaa vaivaamista. Nopea ainesten mittaus kippoon, sekoitus ja siinä se jo melkein onkin. 

Resepti on kopsattu suoraan mainiosta Kulinaari-ruokablogista, mutta hyvää kannattaa kierrättää. Tulos on muhevan pehmeä ja ilmava. Jauhoja käytän itse hieman vähemmän, pääasia että taikina on aivan löysää. Muista jauhottaa kädet hyvin, kun painelet taikinan pellille. 



Kaurainen peltileipä

4 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
1 rkl vaaleaa siirappia tai sokeria
5 dl vettä (ainakin 42 asteista)
0,5 dl kasviöljyä
noin 6 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa

pinnalle:
kaurahiutaleita
sormisuolaa

tarvikkeet:
noin 30x35 cm kokoinen uunivuoka
leivinpaperia

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siirappi tai sokeri, hiiva ja lisää reilusti kädenlämpöinen vesi. Anna seoksen levätä viitisen minuuttia, jotta hiiva heräilee.

Lisää öljy, jauhot, suola ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina paperoidulle uunipellille ja taputtele tasaiseksi jauhotetuin käsin. Tee taikinan pintaan ruudukko veitsellä tai lastalla. Anna leivän kohota puoli tuntia liinan alla.

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Voitele leivän pinta vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita sekä hieman sormisuolaa. Paista leipä uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen nauttimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti