2.6.2019

Vegaaninen paneer kosheli eli bataatticurry cashewkermalla

Nepalilaisen paneer koshelin perinteisiä ainesosia ovat leipäjuusto, tomaatti ja cashewkerma. Halusin tehdä vegaanisen version, joten leipäjuuston tilalle pomppasikin bataatti. Tämä on mainio ruoka, joka valmistuu isommallekin porukalle puolessa tunnissa.

Kyytipojaksi voi vaikkapa laittaa turkkilaista jugua, lättänäleipää, raparperichutneya ja riisiä.


Paneer kosheli

1 bataatti

Kuori, pilko isoiksi kuutioiksi ja keitä vedessä muutama minuutti. Bataatti kypsyy äkkiä. Valmista sillä aikaa curry.

2 rkl rypsiöljyä
iso kukkurallinen garam masalaa
1 rkl tuoreta inkivääriä pilkottuna hienoksi
1 chili
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
3 dl kasvislientä
400 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 rkl juustokuminaa
iso luraus ketsuppia tai muuta makeuttajaa
suolaa
korianteria (tai lehtipersiljaa)
limettiä

Kaada pannulle rypsiöly. Määrät eivät ole tässä ohjeessa turhan tarkkoja. Maun mukaan lisäillen. Freesaa garam masalaa, inkivääriä, chiliä ja pilkottua sipulia hetki pannulla. Lisää myös valkosipulia ja pian sen jälkeen loput ainekset. Anna muhia hetki. Lisää keitetyt bataatit.

1 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1,5 dl kaurakermaa

Aja cashewpähkinät liotusliemen ja kaurakerman kanssa sileäksi sauvalla. Lisää curryn sekaan. Lisää nestettä, jos tarvii, tarkista maut ja hakkaa vielä lopuksi korianteria (tai lehtipersiljaa) sekaan. Purista päälle hiukan limetistä mehua.

Ohjeeseen tuli kimmoke täältä, vaikka määriä ja ainesosia olenkin hieman ruuvannut. 

Juomaksi: Olueksi vehnäolut tai mukava pilssi. Viiniksi vaikka hieman makeutta pitänyt valkoviiniä (sopivat mausteisempien ruokien kanssa, vaikken muuten niin välitä).


Kirjoitus on tehty yhteistyössä Cisa Drinks Oy:n kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti