7.1.2013

Pinaattia ja tofua

Olen aina ajatellut, että tofu on niin tylsä raaka-aine, että jos joskus käyttäisin sitä, nukahtaisin kesken ruoanlaiton. Jotta sain pidettyä tuon uskomuksen, nappasin muutaman rauhoittavan tabun ennen tofupaketin avaamista. Taatusti pilkkisin viimeistään siinä vaiheessa, kun saisin ruoan esille. Arvata saattaa, että näin kävikin. Herättyäni rajuakin rajumpi ja rivompi vuoristosuteni oli heittänyt pinaattitofut napaansa, joten en nyt osaa arvioida, oliko ruoka hyvää vai ei. Ainakin tuo vaikutti onnelliselta.



Paistettua pinaattia ja tofua

2 rkl rypsiöljyä
1,5 tl juustokuminaa
1,5 tl korianterijauhetta
1 tl currya
2 valkosipulinkynttä
pieni pätkä inkivääriä pilkottuna
200 g tofua 
suolaa
70 g tuoretta pinaattia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
0,5 rkl sitruunamehua


Kuumenna öljy pannulla ja paahda siinä hetki mausteita. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Freesaile hetki. Lisää tofut ja paistele kevyesti muutama minuutti, tofu imee mausteiden maut itseensä. Heitä ripaus suolaa. Lisää pinaatti ja paista kevyesti. Lisää myös soijakastike, riisiviinietikka ja sitruunamehu. 


Seuralaisena susi söi kasvisvartaita, joissa oli munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa ja herkkusieniä. Kastikkeena soijajugurtti, johon oli sekoitettu raastettua kurkkua, minttua, valkosipulia ja suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti