16.3.2007

Pihvit on äijäruokaa


Keväisen värikkäät kasvispihvit

porkkanaa raastettuna
lanttua raastettuna
kesäkurpitsaa raastettuna
kuivattuja torvisieniä liotettuna ja nesteet pois paistettuna
purjoa pilkottuna
2 rkl tomaattimurskaa
2 kananmunaa
suolaa
pippuria
ripaus sokeria
muskottipähkinää
rakuunaa
garam masalaa



Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Paista pihveiksi joko uunissa tai pannulla. Jälkimmäisessä saa ehkä kauniimman värin pintaan. Jos paistat pannulla, helpoin taktiikka on ottaa kauhalla köntti massaa ja painaa se haluttuun muotoon vasta pannulla. Tarjoa kermamuhennetun pinaatin ja perunamuusin kanssa.

9 kommenttia:

  1. Juupajuu. Eikö ole hassua, että muuten niin fiksun Firefox-kannattajakumppanini makumaailma rajaa tylysti pois KAIKEN missä on ihania sieniä tai ihanaa Aura-juustoa. Mut näin kait se sitten on, et kaikkea ei voi vaatia....
    Pitäiskin tyhjentää pakastimesta vikat sienet, jos jemmaiskin ne pihveihin eikä puhuis mitään. Kun kerran lapsia huijataan urakalla, niin miksei sitten aikuisiakin. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Noist pittää varmaan jopa, ehkä, mahdollisesti, kuussa tai taivaassa, kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Überäijää :-) Ja tällä postauksella mukaan maaliskuun ruokahaasteeseen...?

    VastaaPoista
  4. Tämähän tuli kuin tilauksesta! Just ajattelin, että jotain porkkanapihviä virittelen viikonlopuksi äijällein, mutta taidankin tuunailla vinkistäsi innostuneena sitä pykälän eloisampaan suuntaan.

    VastaaPoista
  5. Pihvit ilman korppujauhoja? Pitääpä kokeilla. Kasvispihvit toimii muuten mainiosti myös hampurlaisen välissä...hyvää tulee.

    VastaaPoista
  6. überäijää. Heh.

    Ai tosiaan tuo ruokahaastekin olisi. En kyllä ajatellut tällä lähteä mukaan, mutta eihän sitä vielä tiedä.

    VastaaPoista
  7. Hyvännäköisiä kasvispihvejä! Namia!!

    VastaaPoista
  8. Nyt jäit Polkkis kiinni pehmoilusta! Ai jai, vesikirpun keittiössä... =)

    VastaaPoista
  9. Anja: O-ou. Kaikkeen sitä MIESkin voi sortua ;)

    VastaaPoista