15.1.2007

Kuha kattelen vaan

Seuraava ohje on vähänkö veikeä. Minä kyllä pidin enemmänkin, muskeliveneemme kruunuprinsessa taas ei niin paljoa. Kiltisti söi kyllä loppuun asti ja sanoi, että ihan hyvää on. Tuo kastike onkin vähän villi ja kieltämättä aika thaimaalaisen eskimon makuinen.


Kuha-katkarapusalaatti mangokastikkeella (2 annosta)

Kastike:

1 rkl limen mehua
1 rkl kalakastiketta (thai fish sauce)
1 rkl ruokosokeria
1 rkl ruokaöljyä
1 chili
1 salottisipuli
2 rkl suolapähkinöitä
1 mango
ripaus minttua

200 g katkarapuja
6 herkkusientä
2 porkkanaa
ripaus kookoshiutaleita

1 iso kuhafile
vehnäjauhoja
kananmunaa
korppujauhoja
jotain rapeaa salaattia
muutama viinirypäle



Sekoita keskenään lime, kalakastike, sokeri, öljy, hienonnettu chili, hienonnettu salotti, ja rouhitut pähkinät. Laita kylmään pariksi tunniksi. Kuori mango ja raasta se. Lisää mintun kanssa soosiin.

Kuutioi porkkanat ihan pieniksi ja paista pannulla öljyssä. Ripottele lopuksi päälle kookoshiutaleita.

Viipaloi herkkusienet ja paista eri pannulla. Lisää lopuksi myös sulatetut katkaravut.

Leikkaa housutettu (eli ruodot poistettu) kuhafile neljään osaan ja leivitä osat. Eli pyöritä vehnäjauhoissa, kananmunassa ja korppujauhoissa. Paista pannulla kypsiksi ja mausta suolalla.

Kokoa annos lautaselle: Revi pohjalle reilusti salaattia. Ripottele mangokastiketta salaatin päälle. Sitten katkaravut ja herkkusienet. Muutama viinirypäleen puolikas. Ja päälle leivitetyt kuhat ja porkkanakuutiot.

1 kommentti: