11.7.2006

Naku-uimapuvutta uimaan

Sunnuntai-ilta toi Turun aamuvirkulle mukanaan yllätyksen. Heräsin laivasta ja päätin, että on aika poistua, ennen kuin joudun pois Suomen aluevesiltä. Hyväksi onneksi viikinki oli vasta Ruissalon kohdalla, joten päätin vetää hätäjarrua. Kapteeni toivotti minut uudelleen tervetulleksi ja sanoi, että ei ole uimalla pitkä matka rantaan. Vaihdoin simmarit päälle ja perhostelin 100 metriä muikea virne hirnuvassa hymykuopassani. Toinen onnenpotku oli, että Ruissalossa oli juuri menossa ruisrockin viimeinen päivä. Festarihattu siis päähän ja sandaalit sykettä kohti.



Nälkä oli Haraldiakin hirmuisempi, joten päätin ennen Cardigansin keikkaa käydä popsimassa teltat tainnoksiin. Ja sen teinkin, sillä roskiksista loppui tila kesken jo toisen pötsini täyttyessä. Olisin ehkä voinut santsata samalle lautasellekin, mutta taidan olla siihen liian snobi. No Nina heitti mahtavan keikan joka tapauksessa, eikä hän ole lainkaan snobi. Toisin kuin eräiden puolijumala Morrissey, joka jumalaisena vegaanina vaati saada alueelle oman keittiön ja ruokatilan, johon vahingossakaan ei saisi päästä naturalistista nakin käryä. No kuulemma Morrisseykin sai kuulijat transsiin ja hyvä niin. Parempi puoliskoni alkaa hiljalleen palailla morrissey-ulottuvuudesta, mikä on sinänsä ihan mukavaa vaihtelua.


Maanantain lounas ei kaivannnut mitään, mitä olisi voinut syödä festareilla (lue: roskaruokaa). Kaappien jämistä valmistin sitten tällaista pastaa, mikä oikeastaan olikin erittäin cardiganssia - samaa tarkoittava sana herkulliselle. Pastan kruunasi artisokkapeston hieman korianteria muistuttava maku.


Pinaatti-artsiokkapestopasta


penneä

1 sipuli
10 hillosipulia
1,5 dl maitoa (tai kermaa jos sattuu löytymään)
1/3 pakettia aurajuustoa
1/2 pussia pinaattia
neilikkaa
pippuria
2 rkl artisokkapestoa

Laita putkipastat kiehumaan.

Freesaa pilkottuja sipuleita ja hillosipuleita hetki pannulla. Kaada mukaan maito ja anna kiehahtaa. Lisää murennettu aurajuusto ja sulata se maidossa. Lisää mikrossa sulatettu pakastepinaatti ja anna hautua hetki. Lisää pari ruokalusikallista artisokkapestoa. Mausta jauhetulla neilikalla ja pippurilla. Neilikasta tulee hassun hauska maku, joka sopii hyvin artisokkapeston saippuafiiliksiin. Suolaa tuskin tarvii, sillä aurajuustossa lienee tarpeeksi. Mutta jos ei, niin tiedät mitä tehdä.

2 kommenttia:

  1. Artisokkapesto!?Aivan uusi juttu mulle. Herkkua?

    VastaaPoista
  2. Uusi juttu oli mullekin, joten pakko oli kaupan hyllyltä mukaan napata. Hyvää.

    VastaaPoista